De semi-custom stijlgids

Deze stijlgids helpt je doorheen het proces van het bestellen van jullie semi-custom drukwerk. Stap voor stap kan je de verschillende opties van papier, bedrukking, kleuren en extra's doorlopen.

Niet aanpasbaar: lay-out, lettertype, illustraties, formaat en papierligging

Aanpasbaar: tekst, papier- en envelopkleur, inktkleur, papierdikte, drukmethode

het proces

bestellen

Ontdek de collecties en kies je favoriet! Elk ontwerp biedt zijn eigen unieke typografie, illustraties en stijl. Kan je niet beslissen? Bestel dan een sample-pakket zodat je voorbeeldjes kan zien bij je thuis.

ontwerpen

Aan de hand van jullie bestelling ontwerp ik jullie drukwerk. Het eerste ontwerp ontvang je binnen de 5 werkdagen in je mailbox. Hierna kan je één keer correcties doorvoeren.

productie

Na jullie definitieve akkoord op het ontwerp, starten we de persen op. Alle items worden gedrukt en geassembleerd tot jullie volledige set klaar is. Let op: aanpassingen zijn vanaf nu niet meer mogelijk!

verzenden

Ik zorg ervoor dat jullie drukwerk veilig en op tijd bij jullie wordt afgeleverd. Bij voorkeur wordt jullie bestelling afgehaald in de studio omwille van de veiligheid. Verzending van het pakket via de post is uiteraard ook mogelijk.

De timing

Het hele productieproces van ontwerp tot verzending neemt zo’n 4 à 6 weken in beslag. Hierbij een inschatting van de timing per fase:


1. Ontwerp en goedkeuring: 1-2 weken.
 Je ontvangt de eerste digitale proef van jouw bestelling binnen de 3 à 5 werkdagen nadat je bestelling werd geplaatst. Er is één correctieronde inbegrepen, deze duurt zo’n 2 à 3 werkdagen. Daarna kan je nog één keer nakijken op schrijffouten. Extra aanpassingen doe ik met plezier, maar aan mijn eerlijke uurtarief van €50/u excl. btw. Eens jouw bestelling helemaal perfect is, geef jij een finale goedkeuring en starten we de persen!

2. Print/productie: Print en productie neemt zo’n 2 à 3 weken in beslag, afhankelijk van de grootte van jouw bestelling.

3. Verzending: Verzending van de bestelling gebeurt standaard via BPost en duren zo’n 1 à 3 werkdagen. Let op: het is steeds veiliger om de bestelling op te halen in de studio.

Algemeen is het aangeraden om jullie uitnodigingen te versturen binnen 6 à 8 weken voor jullie huwelijksdag. Reken hier ook nog extra tijd voor jullie om de enveloppen te vullen, frankeren en naar de post te brengen. Hoe vroeger we starten, hoe beter dus!

de papieropties

TIP: Bestel zeker het stalenpakket zodat je alle papiersoorten en kleuren bij je thuis kan bekijken.

Standaardpapier

Het standaardpapier is stevig, glad en kwalitatief. Het is een budgetvriendelijker dan handgeschept papier. De rechte randen en stevigheid geeft jouw uitnodigingen een echte luxueuze uitstraling. Dit papier is beschikbaar in 3 verschillende diktes: standaard (geschikt voor kleine kaartjes), stevig (als standaard voor alle kaarten) en extra dik (ideaal voor letterpress en foliedruk).

Handgeschept papier

Dit papier wordt ambachtelijk gemaakt in een studio uit Amsterdam. Gerecycleerde katoenen kledij en doeken worden gebruikt als basis en aangesterkt met vlas voor stevigheid. Het papier heeft natuurlijke, gerafelde randen en geen enkel vel is hetzelfde. De vorm, dikte en grootte kunnen licht variëren. Een prachtig ambachtelijk product, met heel veel textuur en zachte kleuren.

Standaarddikte (300G - 0,5mm)

Het papier met standaarddikte is geschikt voor een digitale druk en ideaal voor de kleine (details)kaartjes. Budgetvriendelijk en beschikbaar in alle kleuren.

Stevig papier (600G - 1mm)

Dit papier is de standaard voor alle grotere kaarten zoals Save The Dates of Hoofdkaarten. Door de mooie stevigheid heb je een luxueuzere uitstraling. Bovendien is dit papier ook geschikt voor letterpress en foliedruk, waarbij je een mooi reliëf bekomt. Beschikbaar in alle kleuren.

Extra dik papier (800G - >1,5mm)

Ga voor extra luxe met deze superdikke kaarten. Enkel geschikt voor letterpress en foliedruk, de meerwaarde van ambachtelijk drukken. Door de grote dikte kan er een extra diepe indrukking meegegeven worden aan de kaarten. OPGELET: dit papier is enkel te verkrijgen in wit of gebroken wit.

de druktechnieken

Digitale druk

De tekst en illustraties worden met hoge kwaliteit gedrukt op het papier. Dit is de standaarddrukmethode, en daarom ook de goedkoopste. De opdruk is vlak.

Voordelen: onbeperkte kleuren in 1 druk
Nadelen: de dikte van papier is beperkt

Kost: €

Letterpress

Deze ambachtelijke druktechniek is helemaal terug! De tekst en illustratie worden met grote kracht in het papier gedrukt, waardoor een mooi reliëf ontstaat.

Voordelen: unieke afwerking, extra dik papier
Nadelen: de hoge opstartkost, vooral bij kleine oplages

Kost: €€

Foliedruk

Met de hotfoil-techniek krijgt je opdruk extra glans. Een echt luxueuze afwerking. Ook bij deze druktechniek ontstaat een reliëf door de grote kracht van indrukken.

Voordelen: unieke afwerking, extra dik papier
Nadelen: hoge opstartkost, vooral bij kleine oplages

Kost: €€€

kleuren: de opdruk

Dit zijn populaire voorbeeldkleuren. Andere opties zijn ook mogelijk! Bezorg me het kleurenpallet van jullie huwelijk bij de bestelling en ik doe met plezier een voorstel!

kleuren: het papier

Dit zijn populaire voorbeeldkleuren. Andere opties zijn ook mogelijk! Bezorg me het kleurenpallet van jullie huwelijk bij de bestelling en ik doe met plezier een voorstel!

standaard- of stevig papier

* ruw papier met spikkels
** alleen geschikt voor witte inkt

handgeschept

* ruw papier met spikkels
** alleen geschikt voor witte inkt

kleuren: de enveloppen

Dit zijn populaire voorbeeldkleuren. Andere opties zijn ook mogelijk! Bezorg me het kleurenpallet van jullie huwelijk bij de bestelling en ik doe met plezier een voorstel!

standaardpapier

zowel beschikbaar in klein (114x162mm) en groot formaat (120x180mm)
* ruw papier met spikkels
** alleen geschikt voor witte inkt

handgeschept

zowel beschikbaar in klein (105x148mm) en groot formaat (126x176mm)
OPGELET: groot formaat = 2 postzegels waarde 1

Klaar om jouw eigen drukwerk te bestellen?