Handmade with love

Mijn leven (en business) veranderde helemaal in maart 2021, met de komst van mijn eigen ambachtelijke pers: Big Heidi! Deze Heidelbergdegel uit de jaren '50 is een prachtig staaltje mechaniek, waarop ik zelf letterpress prints maak.

Over letterpress

Letterpress is een oude druktechniek, die vandaag bekend staat omwille van het prachtige reliëf dat ontstaat in het papier. De techniek is ontstaan vanuit de boekdrukkunst, waar men vroeger met houten en loden letters aan de slag ging om lay-outs en teksten te zetten en drukken. Vandaag mixen we de oude traditie met een moderne techniek: we maken clichés op basis van digitale tekeningen, wat ons veel meer vrijheid geeft. Van pen tot papier; van digitale files tot clichés; van handgemixte inkt tot drukwerk op maat — we zetten ideeën om in een tactiel, memorabel en bijzonder ontwerp.

Aanbod

Na maanden experimenteren met Big Heidi, druk ik intussen alle letterpress drukwerk in huis! Handmade, van begin tot einde. Graag ga ik ook voor andere ondernemers, creatievelingen en ontwerpers aan de slag. Blinddruk, diepdruk, preegdruk, kleur op snee en kapvormen zijn mogelijk. Allemaal met liefde en aandacht.

Een blik achter de schermen