Veelgestelde vragen - F.A.Q.

Heel wat veelgestelde vragen omtrent mijn diensten vind je hieronder.
Mocht je het antwoord op jouw vraag niet vinden, stuur me dan gerust een mailtje.

Algemene vragen over ontwerp op maat

Vanaf wanneer contacteren we jou best voor een ontwerp op maat?

In principe geldt: hoe vroeger hoe beter! Voor een ontwerp op maat van een geboortekaartje of uitnodiging neem ik graag mijn tijd om jullie te leren kennen en om een origineel concept te bedenken. Algemeen kan je met volgende richtlijnen rekening houden:

 

Voor een geboorte starten we idealiter tussen 20 en 24 weken van de zwangerschap. Het is handig als jullie alvast een naam gekozen hebben, omdat deze vaak centraal staat in het ontwerp. Maar dat hoeft niet, we kunnen ook zeker zonder naam alvast aan de slag gaan.

 

Huwelijksuitnodigingen worden doorgaans zo’n 6 à 8 weken voor het feest verstuurd. De productietijd voor een uitnodiging uit de semi-custom collectie bedraagt zo’n 4 à 6 weken van bestelling tot levering bij je thuis. Voor een huwelijksuitnodiging op maat moet je rekenen op zo’n 6 à 10 weken (of meer).

 

Twijfel je of je nog op tijd bent? Stuur me een mailtje en ik bekijk wat nog mogelijk is in de planning.

Hoe lang duurt het vooraleer wij een eerste voorbeeld te zien krijgen?

Vanaf onze eerste ontmoeting moet je een 3-tal weken rekenen. Deze datum wordt vastgelegd tijdens ons eerste kennismakingsgesprek. In het geval ik de deadline niet zou kunnen halen hou ik jullie hier natuurlijk van op de hoogte!

Heb jij een vaste collectie geboortekaarten of trouwkaarten?

Voor huwelijken wel, voor geboortes (nog) niet!. De collectiekaarten voor huwelijken kan je hier terugvinden.

Hoe leveren we na de bevalling de gegevens het beste aan?

Ik ontvang graag de details via een sms’je, omdat ik dit vaker zie dan whatsapp of e-mail. Nog de werkdag zelf bezorg ik jullie een digitale proef van de finale versie via mail. Na jullie goedkeuring gaat de drukker dan aan de slag. Ik geef dan een seintje wanneer ze klaar zijn voor ophaling.

Wat is jouw retour-/ruil-/annuleringsbeleid?

Aangezien het drukwerk op maat volledig naar jullie wens wordt gemaakt en gedrukt, worden geen retournering of ruilen toegestaan.

Wanneer jij de bestelling ontvangt, inspecteer ze dan zorgvuldig en laat me binnen de 7 dagen van ontvangst weten mocht er een fout zijn. Als er door mijn fout een drukfout werd gemaakt, dan zal ik de papierwaren opnieuw laten drukken of een creditering voor de drukfout in rekening gebracht worden. Als er een fout is in de formulering die door de klant werd goedgekeurd, moeten de kosten voor herdruk door de klant worden gedragen.

Drukken

Werk jij met een vaste drukker?

Doorheen de jaren heb ik zo mijn lijstje favoriete drukkers ontwikkeld waarvan ik weet wie waar gespecialiseerd in is. Dit is een groot deel van mijn ervaring als grafisch vormgever, want het ontwerp is past perfect wanneer ook het drukwerk kwalitatief wordt uitgevoerd. Dit wil niet zeggen dat ik hier aan vast klamp, als jullie zelf iemand aanraden / iemand in jullie buurt kennen, dan sta ik daar zeker voor open. Ik kan alleen de kwaliteit van het eindresultaat niet garanderen.

Doe jij ook het contact met de drukker?

Omdat ik papierkeuze en druktechniek enorm belangrijk vind, zorg ik ook altijd zelf voor het contact met de drukker. Dit betekent: offertes opvragen, overleggen over papierkeuzes en druktechnieken, aanleveren technische bestanden, proefdruk en finale drukwerk aanleveren en het contact na de geboorte. Heel wat dus, maar voor mij cruciaal om tot droomdrukwerk te komen!

Kunnen we op voorhand een proefdruk krijgen?

Een proefdruk is voor mij, als ik echt moet kiezen, de leukste stap in het ontwerpproces. Voor het eerst wordt dat digitaal ontwerp tastbaar op papier! Eén drukproef is gratis te verkrijgen. Op basis hiervan kunnen we de details nogmaals checken zoals lettergrootte en kleuren, en kunnen we de teksten nog eens extra goed (laten) nalezen. Let op: voor ambachtelijke druktechnieken zoals foliedruk en letterpress is een proef niet mogelijk omwille van de grote opstartkost.

De semi-custom collectie

Je kan heel wat antwoorden op veelgestelde vragen terugvinden op de algemene pagina van de collecties trouwkaarten.

Webshop

Wanneer wordt mijn bestelling verstuurd?

Ik snap het… Je kan niet wachten om je nieuwe aankopen te ontvangen! Ik streef ernaar om de bestellingen binnen de 2 werkdagen na ontvangst van betaling te verzenden. De meeste bestellingen worden via briefpost verstuurd, afhankelijk van de grootte van de bestelling. Als er veel bestellingen binnenkomen, kunnen verzendingen enkele dagen vertraging oplopen.

Hou er rekening mee dat ik een klein bedrijf ben en dat onze webshop sluit als ik op reis of in vakantie ben. Dit wordt steeds duidelijk gecommuniceerd. Bedankt voor jouw begrip!

Kan ik mijn bestelling ophalen?

Maar natuurlijk! Ophalen is elke werkdag mogelijk in Aalst, maar wel steeds na afspraak. Na ontvangst van betaling, ga ik aan de slag om jouw bestelling klaar te maken. Je ontvangt een mailtje van zodra dit klaarligt. Ophalen is trouwens gratis, en je krijgt er een leuke babbel met mij bovenop!

Hoeveel kost de verzending?

De vermelde prijzen van de producten zijn in euro en inclusief BTW maar exclusief verzendkosten. De verzendkosten worden automatisch berekend bij het uitchecken op basis van de bestemming.

Verzendkosten:

  • België: €5,70 incl. btw
  • Nederland: €10,50 incl. btw
In welke landen zijn de producten beschikbaar?

Voorlopig voorzie ik enkel verzending naar België en Nederland. Voor andere landen wil ik je graag vragen om me eerst een mailtje te sturen, dan bekijk ik samen met jou een oplossing. Mailtjes mogen verzonden worden naar: info@saraminoodt.com

Wat moet ik doen als ik een product wil terugsturen?

Iedereen kan zich vergissen. Je kan jouw product in originele staat terugsturen binnen de 14 dagen. Verwittig me op voorhand door een mailtje te sturen naar info@saraminoodt.com. Je stuurt de producten naar het volgend adres:

Sara Minoodt
Wellekensstraat 23
9300 Aalst

Het aankoopbedrag wordt teruggestort binnen de 14 dagen na ontvangst. De verzendkosten voor het retourneren zijn ten laste van de koper. Zie algemene voorwaarden voor meer informatie.